2012. május 10., csütörtök

Naplemente dróttal...



Románia egyik jelképe; a drót! Mindenütt ott van és minden képet képes elrontani! Én mindenképpen javasolnám a - kóbor kutyákkal együtt - a címerbe is bele tenni.

9 megjegyzés:

  1. Jajjdejó, hogy nemcsak engem zavar. Vagyis most már nem zavar cseppet sem :) Egy pszichológus barátom egyszer ugyanis szembesített a kérdéssel, vajon mi lehet bennem mélyen elásva, ami miatt idegesítenek a kábelek? Olyan jól feldolgoztam a dolgot, hogy azóta direkt szeretem a kábeleket :) Hatalmas gyűjteményem van ilyen képekből, valami performanszot nem hozunk össze a téma mentén? Valamit amivel kínos helyzetbe lehetne hozni a villamos vállalatot? És a (mindenkori) városvezetést?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én benne vagyok a performanszban. Régi és új képek egyaránt élnek. Csak tűzzünk ki egy határidőt.

      Törlés
    2. Jóó, de azt akkó meg kellene beszélni. Én nem csak fotókban gondolkodok. Mittom hírveréssel ahogyan nálunk a parkban a facsemetéket, örökbe lehetne fogadni a legrondább villanyoszlopokat. Vagy plaketteket erősíteni rájuk, vagy melléjük, mint a városi flóra nemes darabja, kiírni rá a fajtáját mint a botanikus kertben, meg ilyenek. Bzóval egy brainstorminggal előbújnának ötletek. És az lenne a cél, hogy a villamosvállalat és a városvezetésnek kényelmetlen legyen. Szívjanak ők is, ha mi nap mint nap kell nézzük a mocskukat.

      Törlés
    3. Agyalok a dolgokon. Csak még kell egy kis idő és ki kellene találni egy alkalmat is. (Elektromossági világnap vagy valami ilyesmi...)

      Törlés
  2. Amikor először jártam Kolozsvárott, fotózni akartam a Fő téren lévő Szt. Mihály templomot akkor nem tudtam anélkül megtenni, hogy ne lett volna 25 vezeték a képen. Morgolódtam is, pár perc múlva egy egyetemista lány odalépett hozzám, hogy az újságuk részére szeretne velem egy riportot készíteni, turistaként mik a benyomások Kolozsvárról. Hát gondolhatod mi volt az első dolog amit mondtam :) Tudom, hogy 10x annyiba kerül föld alá vinni, de azért a fontosabb helyszíneken meg lehet oldani, főleg EU-s pénz is akadhat rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt senkit nem érdekel az esztétika. Nézd meg az ortodox templomokat. Egyből megértesz mindent!

      Törlés
  3. Sajnos ez van, hogy minden városképet elkúrnak a kábelek. Én az Adobe Cable Removal nevű plugin-t használom ami egész jól működik. Ez csak vicc volt, de tényleg hasznos volna egy ilyen :)

    VálaszTörlés
  4. Mennyire igaz... egyszer megpróbáltam egy fotót megszabadítani a drótoktól, hát bele került 3 órába amíg sikerült

    VálaszTörlés