2011. április 15., péntek

Levélváltás a vandálokkal 1 rész


http://www.rtlklub.hu/video/125411

LMP vezetőségének figyelmébe !

Szomorúan néztem a ma esti RTL híradót.

Fotósként, alkotó emberként büszke voltam és vagyok, hogy 5000 fotó közül, bekerültek alkotásaim egy rangos fotókiállítás döntőjének negyedik, végső fordúlójába a 64 közé. Ismerőseim, barátaim és alkotótársaim közül többen is díjazottak és nem kis munkával jöttek létre a Kossuth téren kiállított fotók.

Hogy jönnek ahhoz az LMP-sek, hogy más emberek alkotásait -ha ideiglenesen is, de- leragasszák?

Vagy talán az zavarta Önöket, hogy a kiállított munkák jelentős része határon túl készült és az alkotók többsége is kintrekedt magyar?

Nekünk büszkeség a Kossuth téren, az Országház közelében kiállítani.

A mai cselekedetükkel, Önöknek, ismét sikerült arconcsapni néhány határontúli (és nemcsak) alkotó embert.

Abban a reményben, hogy talán végeznek egy kis lelkiismeretvizsgálatot, üdvözli Önöket:

Balázs Attila

Székelyudvarhelyről.


Kedves Attila,

ha távolabb él, akkor nehezebben is tudja felmérni, hogy mi történik ott (itt). Ez a hely, ahová ezeket a képeket kiállították, hagyományosan a (mindenkori) kormány elleni tüntetések helye Budapesten. A kormány ezzel a kiállítással megkímélte magát attól - méghozzá egy belpolitikailag nagyon forró időszakban, amikor többek között új alkotmányt, jogalkotási törvényt stb. fogadnak el -, hogy szembesülnie kelljen a tüntetőkkel. Az előző kormány is próbálkozott ugyanezzel, akkor Orbán Viktorék szerszámokkal bontották szét a kordont. Most kordon helyett fotókiállítás van... nagyon kreatív, de ugyanaz a szándék, ugyanaz a hatalmi manipuláció.
Ott voltam, láttam: a kiállított képekben nem tettek kárt, olyan szilikongyurmával ragasztottak, ami nem marad rajta, és nem hagy nyomot. Ennyi szabadság azért engedtessék meg nekünk, hogy tiltakozhassunk, ha a kormány hü...ére vesz minket.

Barátsággal: HM HARGITAI MIKL
ÓS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése